Aflevering 9

Je bent wat je eet?

Ja, we hebben soms veel op ons bord, he? Letterlijk en figuurlijk. Want we ‘moeten’ ook nog een gezonde, liefst vegetarische, maaltijd voor het hele gezin op tafel toveren. Ook dat nog.

U vraagt, wij draaien!

In deze aflevering kom je veel – wat zeggen we – zowat alles te weten over hetgeen ons allemaal en élke dag bezighoudt: eten, eten, eten. Oh la la, bij het schrijven van de shownotes loopt het kwijl al uit de mond, Pavlov revisited.

Sommige mensen denken er een hele dag aan. En, hoe kan het ook anders? Alles is eten. Een verjaardag, een zakenlunch of romantisch diner, voor en na het sporten, …

Je doet het dus minstens 3x per dag. Of sommigen wat minder als je aan intermittent fasting doet. Ow, we geven het al een stukje weg. Dit en zovéééél meer… 

Prisca zit lekker in het zeteltje bij voedingsexpert Jessica en mag een hele avond (jawel, een late night recording – ren jezelf niet voorbij, he 😉) alle vragen stellen die ze heeft over voeding. En als die eens begint, is ze niet te stoppen! HA!

Bottomline ‘Ren jezelf niet voorbij’ is ook ons motto in de voeding en dat vertaalt zich in ‘Gewoon is goed genoeg’.

“Hebben jullie makkelijk praten?! Jullie lopen marathons en gewicht of voeding is toch nooit een kwestie?” Wel, daar maken we graag een kanttekening bij.


Niet te missen in deze aflevering:

  • Jessica vertelt heel eerlijk over haar worsteling met de weegschaal

 

 

  • Prisca en “poedereten”, dat gaat niet goed samen. Ze zag het proteïnedieet als een leven als astronaut en komt eindelijk te weten wat en hoe.

 

  • Detox alert! Wat is daar nu de zin en onzin van?

 

  • Terug naar onze grot! Het wordt een ding, he. Maar wat me paleodieet dan? Carnivoren, spits je oren.

 

  • Belonen en valkuilen, say no more. Het verhaal van het chipske en de hele zak. (We feel you!)

 

  • Regelovertredingseffect??? Deuh, iedereen heeft er last van maar wat is het precies?

 

  • Prisca mag zich als een echte vraagbaak gedragen en doet het dan ook. De onder lopers beruchte “vetloop” . Eindelijk eens een klaar en duidelijk antwoord. Hoe gezond is dat om nuchter te gaan lopen en wanneer kan dat?

 

  • En nog meer dingen waar je gewoon wel het licht van een expert over wil zien schijnen…

Onze andere afleveringen

Geen enkele aflevering missen?

Als je op bovenstaande knop hebt gedrukt, ontvang je een automatische bevestiging. Vind je deze niet meteen terug? Check dan zeker de SPAM- of Reclame-map in je mailbox. Duid vervolgens aan dat je onze mails voortaan steeds in je inbox wil ontvangen, zo mis je nooit iets. 

Vind je onze podcast interessant? Laat een beoordeling achter, we zijn je voor eeuwig dankbaar!