Aflevering 8

To sleep or not to sleep?

Heb jij soms ook het gevoel dat je geen afscheid kan nemen van de dag? Dat je dit en dat nog moet doen… En dan eindelijk in de zetel zit en je kijkt op je klok en het is net geen 22u… Zou je eigenlijk al niet in “uwe tram” moeten kruipen of richting de bedstee moeten gaan? Morgen drukke dag voor de boeg…

“He he, nu zit ik. Even een wijntje en wat Netflixen. Mmm, zo spannend… Nog een aflevering?”

We feel you! Ik ben zoooooooo moe. We zijn collectief een beetje moe. Breaking news!

Wist je dat ruim 1/3 van de mensen slecht slaapt?

Eén slechte nacht hoeft geen ramp te zijn, gelukkig! Maar langere periodes kunnen wel nefast zijn. Hoe geraak je uit die vicieuze cirkel?

Hier is nieuws! Je hoeft niet als een zombie rond te lopen, want wij geven je tips om beter te slapen.

 


Niet te missen in deze aflevering:

  • Prisca wordt alvast moe van alle systemen over slaap. (Sorry, Jess) Haha, want hoe werkt dat nu precies? En waarom hacken wij onszelf met cafeïne? Prisca heeft het ook over haar euh… afgenomen ”getraindheid” in alcoholconsumptie; welk effect heeft een glaasje wijn op je slaap? Jessica legt het in gewone mensentaal uit. Toch wel interessant, hoor. Ja, toch wel.

 

  • Wij slapen de laatste tijd lekker, nu we in een marathonvoorbereiding zitten. Vooraleer je in de startblokken staat voor die 42.195 km… Je hoeft geen marathon te lopen om goed te slapen, maar activiteit in je dagelijks brengen, dat helpt! En wij kunnen het weten. Niet dat we alles weten, want we struikelen best vaak over vanalles (#keepingitreal), maar hiervan zijn we overtuigd.

 

  • Eens een slechte nacht? Maak je geen zorgen en ga er vooral niet te hard op focussen. Te hard de ideale nachten nastreven werkt juist contraproductief! Je leest er meer over in dit artikel

 

  • Verder heeft Jessica het nog over haar slaapvriendje. Say what? (Niet goedkoop, maar wanhopige mensen doen soms wanhopige dingen… en hij werkt wel!)

 

  • En Prisca wil een filter over haar gsm plakken maar weet precies nog niet goed hoe?

 

  • Even chillen… oh, is onze podcast slaapverwekkend? Dat is helemaal ok! Lekker doen wat werkt.
    En misschien werkt het wel met onze gratis bodyscan. Laat je mailadres hieronder achter en je ontvangt ‘m in je mailbox als free download.

Download onze Bodyscan

Nadat je het formulier hebt ingevuld, ontvang je de Bodyscan in je mailbox. Vind je de mail niet meteen terug? Check dan zeker de SPAM- of Reclame-map in je mailbox. Duid vervolgens aan dat je onze mails voortaan steeds in je inbox wil ontvangen, zo mis je nooit iets. 

Inchecken bij jouw lichaam? Even uit je druk hoofd stappen? Nood om te voelen wat er speelt in je lijf? Download onze Bodyscan oefening en land even bij jezelf.

We verwijzen ook nog naar:

  • Enkele meditatie-apps. Zoek in de app-store eens naar “Headspace”, “Calm”, “Muse” of “Insight Timer”. Deze laatste bevat veel Nederlandstalige meditaties
En oops, dit boek vergaten we aan te halen, maar het is toch wel de referentie voor Vlaanderen, het boek “De kracht van slapen” van Inge Declercq 

Onze andere afleveringen

Geen enkele aflevering missen?

Als je op bovenstaande knop hebt gedrukt, ontvang je een automatische bevestiging. Vind je deze niet meteen terug? Check dan zeker de SPAM- of Reclame-map in je mailbox. Duid vervolgens aan dat je onze mails voortaan steeds in je inbox wil ontvangen, zo mis je nooit iets. 

Vind je onze podcast interessant? Laat een beoordeling achter, we zijn je voor eeuwig dankbaar!