Over ons

Hey, ik ben Prisca. 

Ik ben een multipassionate creative, van onderofficier tot verpleegkundige naar kunsthistorica. Van mijn levenslange passie voor lopen maak ik nu als running-en wandeltherapeut mijn beroep.

Het is mijn overtuiging én ervaring dat je meer uit je leven kunt halen als je beweegt. 

Bewegen is een belangrijke stap in het ontdekken en begrijpen van de hectische wereld om je heen en je eigen plaats daarin te vinden, zonder overspoeld te worden. Maak van bewegen geen ‘moetje’. Met de juiste mindset, wordt bewegen … genieten. 

Ik weet wat het mij oplevert en dat deel ik graag met jou.

Je kan me ook vinden op: 

www.ikrendusikben.be 

Hey, ik ben Jess. 

Ik ben een ex-informaticus, maar ook ex-jojo. Toen ik eindelijk een stabiele relatie met eten en met mezelf bereikte, schoolde ik me om tot diëtiste en daarna tot contextueel gedragstherapeut, om anderen te helpen niet in dezelfde valkuilen te trappen.

Ik werk met mijn cliënten vooral rond de relatie met voeding en rond de relatie met henzelf, zowel op lichamelijk en mentaal vlak.

Ik wil dat mijn cliënten goed voor zichzelf zorgen, maar ook (opnieuw) kunnen genieten van eten. Mijn missie is geslaagd als je het gevoel hebt dat je lichaam én je eetpatroon bij je past en je door geen van beide meer gehinderd wordt om jouw mooiste leven te leiden.

Je kan me ook vinden op:

www.jessifiedhealth.be

Waarom "Ren jezelf niet voorbij?"

Het prille begin...

Prisca en Jess leerden elkaar kennen via het lopen. Jess plaatste een oproepje in de lokale Facebook-groep, op zoek naar running-buddies en zo kwam het groepje “The Blister Sisters” tot stand. Via-via sloten steeds meer recreatieve loopsters uit Zonhoven zich aan en intussen telt het groepje een 15-tal leden.

Meerdere keren per week wordt er samen gelopen. Sommige sisters lopen ver, anderen minder ver. Enkele sisters lopen bijna dagelijks, anderen maar sporadisch. Hoe vaak je komt, hoe snel (of traag) je loopt, het doet er allemaal niet toe in onze groep. We houden rekening met iedereen. 

Sisterhood for the win!

We lopen bij zonsopgang, zonsondergang en alles er tussenin. Maar vooral: we lopen omdat we genieten van de natuur, van het samen zijn, van de feelgood-hormonen die al lopend vrijkomen, …

Tiens, we hebben hier iets gemeenschappelijk!

Tijdens het lopen voelden Prisca en Jess al gauw een klik. We hebben niet enkel de liefde voor het lopen gemeenschappelijk!

Elk op onze eigen manier helpen we ons cliënteel om bewuster in het leven te staan. Ook al is het vertrekpunt anders, we hebben dezelfde visie en onze werkwijze vertoont grote gelijkenissen. 

Allebei renden (of rennen) we onszelf wel eens voorbij, maar zochten (en vonden) we vooral manieren om dat niet meer te doen. In een maatschappij die ontzettend veel van zijn burgers verlangt, blijft dit een zoektocht, ook voor ons. Toch slagen we er steeds beter in en helpen we onze cliënten hetzelfde te doen.

Laat ons samenwerken!

Bij ons allebei was een podcast starten al langer een passie-project dat op ons verlanglijstje stond. We houden er allebei van onze inzichten over lichamelijke en mentale gezondheid te delen en wilden daarbij véél meer mensen bereiken dan we tot hiertoe deden. Toen Prisca dus het woord “podcast” voorzichtig in de mond nam, was Jess meteen laaiend enthousiast.

We zijn ervan overtuigd dat we onze luisteraars veel kunnen bijbrengen én dat we ook nog veel van elkaar kunnen leren.

Hopelijk geniet jij even veel van het luisteren, als wij van het maken!

IMG_0310

Wil je ons nog beter leren kennen?

Luister dan zeker naar onze allereerste aflevering!

Geen enkele aflevering missen?

Als je op bovenstaande knop hebt gedrukt, ontvang je een automatische bevestiging. Vind je deze niet meteen terug? Check dan zeker de SPAM- of Reclame-map in je mailbox. Duid vervolgens aan dat je onze mails voortaan steeds in je inbox wil ontvangen, zo mis je nooit iets.