Aflevering 10

Moeder, waarom bewegen wij?

Ja, waarom eigenlijk? Als we zo gemakkelijk alles zittend en al rollend voortbewegend kunnen doen?

De trouwe podcastluisteraar weet het allang. Wij, van what’s in a name “Ren Jezelf Niet Voorbij” lopen. En soms best wel veel. Allemaal aan de marathon dan maar? En is dat eigenlijk wel gezond, horen we je nu zeggen? Ha ha, het antwoord zit in de podcast!

Descartes (je weet wel, die van ‘je pense donc je suis’), schuif eens even aan de kant! Ik denk dus ik ben? Bwa, dat denken en dat piekeren, dat was een andere aflevering.  Ik beweeg, dus ik ben!

Wij leggen in deze episode de link tussen lichaam en geest helemaal bloot. Wat bewegen in de brede zin met je doet, maar vooral met je mentaal welzijn. Ook vertellen we wat lopen specifiek voor ons persoonlijk betekent.  

Uiteraard met glansrol voor de Blister Sisters.

De mens als duursporter en hoe dat in ons DNA zit, dat doet Prisca uit de doeken. Tot vervelens toe keren we terug naar de grot, deze keer die van de homo erectus. Jawel, van in de tijd dat we rechtop gingen lopen.


Niet te missen in deze aflevering:

  • Hoe het s-woord als na 10 seconden valt. Het moet er nog eens van komen, een aflevering over seks, niet?
  • Waarom je slimmer wordt van lopen?
  • Hoe Jess en Pris volgens de statistieken minstens 100 jaar gaan worden. Alle gekheid op een stokje maar gewoon: hoe lopen pure levenswinst creëert in uren. En val nu niet van je stoel, want het is flabbergasting.
  • De boom in? De boom uit! Hoe onze 26 voetbeentjes met duct-tape aan elkaar hangen sinds we uit die bomen zijn geklommen en zijn gaan rennen.
  • Welke korte en lange termijn gezondheidsvoordelen het je oplevert! En als je het hoort, dan lijkt het wel alsof het een wondermiddel is. Trust us: it is! (En dan hebben we nog niet eens in de diepte gehad over beter slapen, stressreductie, immuniteit en zoveel meer…)
  • Hoe schrijfster Saskia De Coster haar schrijven met lopen combineert en hoe zij hierin voorwerp van recent onderzoek was aan de KUL.
  • En natuurlijk niet te missen is de talk of the town… Wij hebben ook niet altijd gelopen. Waarom? Luister zelf maar!

Onze andere afleveringen

Geen enkele aflevering missen?

Als je op bovenstaande knop hebt gedrukt, ontvang je een automatische bevestiging. Vind je deze niet meteen terug? Check dan zeker de SPAM- of Reclame-map in je mailbox. Duid vervolgens aan dat je onze mails voortaan steeds in je inbox wil ontvangen, zo mis je nooit iets. 

Vind je onze podcast interessant? Laat een beoordeling achter, we zijn je voor eeuwig dankbaar!