Aflevering 25

Dat heet dan gelukkig zijn?

Op het gevaar af dat je de hele dag met Ann Christy in je hoofd zit dan maar…

“Een deur die plots open gaat… “ Zo voelt het. Dát ene moment. Dat je hart een sprongetje maakt. Iets ongrijpbaar, een flits, een twinkeling… Ken je het? Dát gevoel?

We genieten ons te pletter, lijkt het wel. En toch zijn we niet content. Vreemd genoeg is het niet die ene handtas waar je al jaren van droomt, of die fancy keukenrobot. Het is ook niet dé droomjob die het verschil maakt of een floating breakfeast in Bali.

WAT IS HET DAN? Wat heet dan gelukkig zijn?

Breaking news, wou ik schrijven. Over gelukkig zijn. Op het moment dat onschuldige kinderen sterven in de Gaza-strook. Dat oorlogsgeweld onze dagen (ont)siert en dat we er immuun voor lijken te worden. We doen niet aan geopolitieke stellingen bij @renjezelfnietvoorbij, maar toch heel even dit: wie zijn die onschuldige slachtoffers? Wat waren hun dromen en hun kleine gelukskes? Jawel, je mag er bij stilstaan maar we geven je ook mee om hier en nu te zijn.

Maar dus, het -minder- breaking news is dat we ongeveer 30% van onze tijd op deze aardkloot wel ongelukkig zijn. En hoera! Dat is normaal. Amai, valt er nu eens een last van je schouders, he.

Je hoeft dus niet gecrispeerd te streven naar dat grote geluk want het is een tikkeltje ongrijpbaar. Als in: dat het een continue staat zou zijn waar je heel hard naar streeft en dan in kan vertoeven. Wel is het een beetje onderweg zijn… -met soms struikelingen-  elke dag opnieuw. 


In deze aflevering claimen we dus niet je gelukkig te maken, maar hebben we het wél over:

  • Kleine gelukskes en hoe wij er fan van zijn! #kleingelukske
    Zoals die ene wandeling in de regen er eentje was. Hashtag je mee?  
  • Prisca had het over struikelingskes en schreef er ook een postje over. Je kan het hier lezen 
  • The World Book of Hapiness van Leo Bormans 
  • Over ons idool Dirk De Wachter en De kunst van het ongelukkig zijn
  • Hé, je kan voor €5 geluk kopen! 😉 We verwijzen (en kwissen!) met Gretchen Rubin die je voor dat schamel bedragje op je e-reader hebt Het Happiness project (ebook)

Onze andere afleveringen

Geen enkele aflevering missen?

Als je op bovenstaande knop hebt gedrukt, ontvang je een automatische bevestiging. Vind je deze niet meteen terug? Check dan zeker de SPAM- of Reclame-map in je mailbox. Duid vervolgens aan dat je onze mails voortaan steeds in je inbox wil ontvangen, zo mis je nooit iets. 

Vind je onze podcast interessant? Laat een beoordeling achter, we zijn je voor eeuwig dankbaar!