Aflevering 24

Kan ik het buiten doen?

Hallucinant. Het aantal keren dat wij hartelijk gelachen hebben in deze aflevering, samen met Joséphine van @rewild. Mijn mondhoeken krullen omhoog terwijl ik schrijf.

Nog hallucinanter zijn de cijfers!

Hoe goed de natuur is voor ons en tegelijk… hoe vervreemd we er van zijn, de dag van vandaag.

En je kan alles met cijfers en statistiek, hoor ik de kritische luisteraar al zeggen. Goed zo, we houden van wat tegenwind! Maar wees eens eerlijk met jezelf. Naast al dat weten en meten. WAT VOEL JE?

Ben je ooit de natuur in getrokken en heb je gedacht van… “Naaaa, had ik toch niks aan?” Dat dachten we al. NOT.

Wat meer is, wij hebben een topgast en experte kunnen strikken voor deze aflevering. Joséphine is outdoor-psychologe en dierengedragstherapeut. Daarenboven heeft ze een prachtige naturel die van haar dé spokeswoman maakt van REWILD. Wij zijn absolute fan.

Een heerlijk groene aflevering (buiten opgenomen!) die maakt je zo een goesting krijgt in de natuur, dat je voeten ervan gaan kriebelen en in geen tijd buiten staat. En als je dat doet, laat het weten met de hashtag #maaktdatgebuitenzijt.

 

Luister je mee?

  • Een heerlijk concept: waar of niet waar. Met enkele boude stellingen wordt Jessica op de rooster gelegd. Ja ja, het leven is één groot examen, Jess.
  • Eerlijk is eerlijk. Er is een beetje slecht nieuws. We zijn de verbinding met de natuur kwijt geraakt doorheen de eeuwen. En nu zijn we dan verbaasd.
  • Hallucinant. Dat woord alweer. Drie keer is scheepsrecht. Waarom zouden we zo verbaasd moeten zijn over de werking van de natuur? Daarvoor staat Joséphine op de barricades (of ja, hoog in de bomen) om te roepen dat natuur opgenomen moet worden in het welzijnsbeleid. En wij, wij zijn geïnspireerd door zoveel enthousiasme! Want die mindshift, die zit eraan te komen. Voel jij het ook?
  • Tipje van de sluier? Een medicijn zonder bijsluiter… Jawel, zo werkt het. En Joséphine heeft alle kennis, expertise en ervaring om hierover even een euh… boompje op te zetten.
  • Ze verwijst naar professor Agnes van den Berg die de leerstoel natuurbeleving bezet aan de Universiteit van Groningen Leerstoel Natuurbeleving
  • Er wordt ook naar andere stoelen verwezen die misschien wel voor een dode poep kunnen zorgen (Dead Butt Syndrome) door ons zittend leven. Dat terzijde want je hoeft zelfs niet te gaan lopen of wandelen in de natuur. Er “zijn” heeft al zoveel positieve effecten en zorgt instant voor stressreductie. Willen we dat niet allemaal?
Dus ja, kan ik het buiten doen? Stel jezelf vanaf nu vaker die vraag. En als het antwoord ja is…? #maaktdatgebuitenzijt
 
 

Onze andere afleveringen

Geen enkele aflevering missen?

Als je op bovenstaande knop hebt gedrukt, ontvang je een automatische bevestiging. Vind je deze niet meteen terug? Check dan zeker de SPAM- of Reclame-map in je mailbox. Duid vervolgens aan dat je onze mails voortaan steeds in je inbox wil ontvangen, zo mis je nooit iets. 

Vind je onze podcast interessant? Laat een beoordeling achter, we zijn je voor eeuwig dankbaar!