Aflevering 19

Over kanjers en ... kankers?

Het k-woord. Het is eruit.

Durven we het wel uit te spreken?

Mag het wel in de titel?

 

Als er één ding is dat wij hebben geleerd van dit openhartig gesprek, is het dat wel. Spreek het maar gewoon uit. We kregen Myriam, over de podcastvloer. Myriam, die kanker kreeg.

Dat het een kanjer is, dat wisten we al wel. Ze leerde honderden kinderen gewoon “zijn”, heel gewoon en zo bijzonder: zichzelf. En dat doet ze als Creamie, als kinderfluisteraar. “We lift ourselves by lifting others”. Dat is Myriam. En die anderen, dat zijn kinderen. Die draagt ze in haar hart. En zo is Myriam in veel Zonhovense gezinnen een soort van, zeg maar… vaste waarde.

Onze vorige aflevering ging over burn-out. Open en eerlijk vertelt Myriam met haar typische glimlach over haar burn-out.  En dan zit je eindelijk terug op het spoor, gebeurt er dat. Kanker. En ook nu, viel er nog te lachen. Hoe dan?


Niet te missen in deze aflevering:

  • Hoe je voor jezelf leert zorgen in zo een intense periode in je leven
  • Dat zelfzorg ook betekent dat je er NIET altijd voor de ander moet zijn en dat je nee mag zeggen.
  • Een fantastische tip en hoe Myriam met “de dingen van het leven” omgaat: breng vakantie in je dagen! Echt, gewoon doen!
  • En hoe het boek “De jongen, de mol, de vos en het paard” haar heeft geholpen om onderweg te zijn. 
  • Voor Myriam was chemodag de beste dag van haar leven. En ze verwijst daarbij naar het boek “Chemodag is de beste dag van de week” van Liesbeth Van Impe 
  • Oei, Pippi Langkous. Dat weet ik niet meer? Maak kennis met het chemobrein.
  • Enne niet vergeten: “Viva la Vida”, Myriam haar levensmotto. Wij werden er even stil van.

Onze andere afleveringen

Geen enkele aflevering missen?

Als je op bovenstaande knop hebt gedrukt, ontvang je een automatische bevestiging. Vind je deze niet meteen terug? Check dan zeker de SPAM- of Reclame-map in je mailbox. Duid vervolgens aan dat je onze mails voortaan steeds in je inbox wil ontvangen, zo mis je nooit iets. 

Vind je onze podcast interessant? Laat een beoordeling achter, we zijn je voor eeuwig dankbaar!