Aflevering 20

Je innerlijke criticus temmen?

“Staat je niet”, “Kan je niet”, “Zou je dat wel doen?”, “Heb ik wel aandacht genoeg gegeven?”, “Wat gaan ze denken?”… en bla en bla en bla. De hele dag door! Zot word je er toch van? Jij niet?

Iederéén heeft ‘m! Dat stemmetje. En dat is -voor een stukje toch- normaal. En misschien maar goed ook, want eigenlijk is het je geweten. En soms hebben we dat écht wel nodig. Maaaaaar, het wordt een beetje ongezond als die innerlijke criticus je volledige doen en laten gaat bepalen.

Je kan de stem soms zelfs herkennen. Misschien is het je strenge vader of je het-is-nooit-goed-genoeg- moeder. Wie hoor jij?

Awel, en wij hebben er dus ook soms last van. Maar we proberen, proberen, proberen…

En “van proberen ga je leren, he”. (Dochterlief haar favoriete quote uit de kleuterklas).

Dus gaan in basecamp ‘Ren jezelf niet voorbij’ de rode vlaggen omhoog en de sirenes aan want wij willen onze innerlijke criticus delen met jou, beste luisteraar. Wij stellen voor in sneak preview: Rita en Josiane. Onze alter ego’s.

Wat Rita en Josiane zoal uitspoken kom je te weten in deze episode:

  • Waar komen ze vandaan en wat drijft hen? We gaan terug naar ons oerbrein, voor de verandering.
  • Uiteindelijk draait alles om liefde en verbinding… Zeemzoet!? We willen gewoon graag gezien worden. Meer nog: we willen GEZIEN worden.
  • Moeten we ze temmen? Of kunnen we ermee leven? En hoe dan?
  • Wat zeg je? Coherentie? Ha ja, dat je verhaal in je hoofd moet kloppen, of zoiets… Jessica legt uit!
  • En wat als Rita of Josiane dan toch gelijk krijgen en iets écht niet lukt. Is je leven dan om zeep?
  • Prisca verwijst naar Dirk De Wachter (ja, ze is fan maar dat had je al door zeker?) en die heeft het meer over de ‘innerlijke reflector’. Shut up, Josiane: reflector is wel meer een vriendin dan jij al bent geweest, criticus! (Nieuwe naam bedenken, dus?)
  • Je krijgt weer wat leuke tips en tricks mee om bewust te worden van JOUW criticus en er misschien een reflector van te maken, of zelfs coach!
  • Statler en Waldorf? Die passeren ook de revue.
  • Oh ja, en we bedanken onze sponsor ‘De kastrol’ 😉 (Andere sponsors mogen zich altijd melden!)

Onze andere afleveringen

Geen enkele aflevering missen?

Als je op bovenstaande knop hebt gedrukt, ontvang je een automatische bevestiging. Vind je deze niet meteen terug? Check dan zeker de SPAM- of Reclame-map in je mailbox. Duid vervolgens aan dat je onze mails voortaan steeds in je inbox wil ontvangen, zo mis je nooit iets. 

Vind je onze podcast interessant? Laat een beoordeling achter, we zijn je voor eeuwig dankbaar!