Aflevering 18

En plots stond ik stil?

Niet meer kunnen werken door stress? In een burn-out vallen? Voor bijna een half miljoen Vlamingen (WAT ZEG JE NU? EEN HALF MILJOEN?) is dat de realiteit.

We hebben het er al eens over gehad. Die olifant in de kamer, in ieders leven: STRESS. Rijzen je haren al omhoog bij het woord? Het hoeft nochtans niet per definitie negatief te zijn. Maar het is de aangehouden negatieve stress die de boosdoener is. Te veel van iets, het is nooit goed, hé? Ergens weten we dat wel maar… hoe dan?

En zo ging het ook voor Karen Vandoninck, auteur van het boek “Pats! Boem! En plots stond ik stil.” Wij mochten haar als podcastgast ontvangen over burn-out. Hoe zij met vallen en opstaan haar weg vond en hoe haar creativiteit haar daarbij heeft geholpen.

Maar ook over hoe het elke dag een beetje bewustwording is om het niet meer ‘zo ver te laten komen’. En hoe moeilijk dat soms is.

Haar boekje, met prachtige prenten, kan iederéén van 5-99 jaar helpen om burn-out te begrijpen en misschien wel een stukje uit de wereld te helpen. Want Karen is “a woman on a mission”. Ondertussen helpt zij haar klaskinderen om op jonge leeftijd om te gaan met ‘de dingen van het leven’ en door haar verhaal te delen, helpt ze jou misschien ook…

Luister je mee? 


Niet te missen in deze aflevering:

  • Hoe burn-out kon ontstaan bij Karen, het verloop en wat haar heeft geholpen
  • Tips en tricks om het te vermijden en om de signalen op te vangen
  • Karen’s boek natuurlijk! Je vindt het (samen met nog meer leuks) op Karen’s webshop
  • En zoals steeds nog zoveel meer…

Onze andere afleveringen

Geen enkele aflevering missen?

Als je op bovenstaande knop hebt gedrukt, ontvang je een automatische bevestiging. Vind je deze niet meteen terug? Check dan zeker de SPAM- of Reclame-map in je mailbox. Duid vervolgens aan dat je onze mails voortaan steeds in je inbox wil ontvangen, zo mis je nooit iets. 

Vind je onze podcast interessant? Laat een beoordeling achter, we zijn je voor eeuwig dankbaar!