Aflevering 11

Falen of stralen?

Ja, wat kies je? Falen of stralen?

BANG! Instant denk je: stralen, natuurlijk. Want dat willen we allemaal. Liefst met een touch of never fading golden glow. Maar euh, is dat wel realistisch? Is dat het leven en is dat het ECHTE leven?

Mogen we nog wel proberen, oefenen, experimenteren? Waarom leggen we zoveel druk op slagen en op ‘het maken’?

“Oei, dat is buiten de lijntjes!” Hoorden we al in de kleuterschool. “Als je het goed doet, mag je naar het eerste leerjaar.” Toetertesten en stempel op de poep. “Goede punten halen, meid, want de lagere school is een voorbereiding op het middelbaar”. “Knap zo, jij gaat zeker verder de studeren, want het middelbaar, dat is een voorbereiding op de unief of de hogeschool.”

En wanneer begint het leven dan? Mag je fouten maken of erger nog, mag je mislukken in iets?

Wij hebben nieuws voor je! JAAAAAAAAA, dat mag! En nu denk je: “Jullie hebben makkelijk praten. Jullie zijn marathoners, mislukken jullie wel ooit, ergens eens in iets?”

Tuurlijk. En wij hebben ook geleerd (door scha en schande, om het zo maar eens te zeggen): “praise the effort, not the result!”

 

Daar, beste luisteraar, gaat deze aflevering over.


Niet te missen in deze aflevering:

  • Hoe wij ooit hebben een keuze gemaakt om iets ‘stop te zetten’ en daarbij het niet als falen zagen maar als ‘het verleggen van de aandacht’

 

  • Hoe je daarbij kan geholpen worden door te kijken naar je waarden, door aan zelfonderzoek te doen

 

  • Even heel intiem: wij delen onze grootste “faalervaring” op professioneel vlak. Faalervaring, zeg je? Euh… aandacht verleggingservaring, dus 😉

 

  • Prisca heeft het over haar avontuurtjes (Manlief, luister je mee? )

 

  • Fear of failure boezemt angst in en kan leiden tot uitstelgedrag, of iets zelfs helemaal niet durven doen, want wat als het misloopt? Maar wist je dat er ook zoiets bestaat als Fear of Succes? Jess legt uit!

 

  • Luister mee hoe wij de stagiairs zijn van ons eigen leven. En ja, deze podcast is daar onderdeel van. En ja, wie weet gaan we op onze bek. Maar ondertussen hebben we geleerd en plezier gemaakt.

 

 

WARME OPROEP om jouw faalervaring te delen met je naasten of… met ons? Dat kan in onze mailbox en wij behandelen het lekker anoniem in de volgende aflevering.

Disclaimer: het is wel een feit: don’t mess with marathoners want de veerkracht die deze ervaring je geeft is hors catégorie. Kortweg: je kan dan veel – zo niet – alles aan in het leven. Zelfs als het geen succeservaring was op zich. Wat is jouw “marathon”?

Onze andere afleveringen

Geen enkele aflevering missen?

Als je op bovenstaande knop hebt gedrukt, ontvang je een automatische bevestiging. Vind je deze niet meteen terug? Check dan zeker de SPAM- of Reclame-map in je mailbox. Duid vervolgens aan dat je onze mails voortaan steeds in je inbox wil ontvangen, zo mis je nooit iets. 

Vind je onze podcast interessant? Laat een beoordeling achter, we zijn je voor eeuwig dankbaar!