Aflevering 13

Vrolijke vrienden en zeurende zusters?

In deze episode nemen wij niets meer en niets minder dan DE VRIENDSCHAP onder de loep. Niet de onze – of ook een beetje (knipoog)- maar vriendschap in het algemeen.

Op het gevaar af dat je de hele dag Nonkel Bobgewijs Vrolijke Vrienden aan het neuriën bent, stellen we ons de vraag hoeveel vrienden je eigenlijk moet hebben? (Als je al iets moet). En is elk van die vriendschappen even vrolijk? Want hoe zit het met al onze virtuele vrienden of schoolpoortkennissen. Rekenen we die ook als vrienden?

Misschien maak je wel niet zo gemakkelijk vrienden, maar je wil er toch wel? Hoe doe je dat dan?

Vrienden van vrienden, cliënt of collega. Samenzijn met mensen kan leiden tot verbindingen. We zijn nu eenmaal sociale wezens. Hoe ga je om met vriendschap op het werk of met cliënten? Kan dat?


Niet te missen in deze aflevering:

  • Dat een netwerk van mensen op relatief korte afstand wel fijn en handig is. En wat de wetenschap daarover zegt.

 

  • Er is een kleine glansrol weggelegd voor de Blister Sisters. Nee, dat is geen clubje zingende zotte eighties zusters met pijnlijke voeten maar het Zonhovens informele loopgezelschap waar Jess en Prisca deel van uitmaken. Het is te zeggen, Jessica heeft het opgericht. Hoe dat ging en hoe gedeelde interesses vriendschappen bevorderen…

 

  • Niet getest maar wel vermeld. Prisca had eens ergens gelezen dat er apps bestaan om vrienden te maken. Ze heeft dat ‘ergens’ ook teruggevonden. Met de apps Bumble (vnl vrienschap voor op vakantie), Hey Vina! (speciaal voor vrouwen) en Chisple (vrienden uit je buurt) kan je op zoek gaan naar nieuwe vrienden.

 

 

  • Wat vriendschappen kunnen betekenen voor je persoonlijk leven. Gene stoef, he. Maar deze loop-en podcastvriendschap is wel uitgegroeid tot iets mooi. Hoe lang gaat dat nog duren?

 

  • Inderdaad? Staat er een houdbaarheidsdatum op vriendschap?

 

  • Enne, mag het ietsje meer zijn? Wat als een vriendschap op het werk uitgroeit tot een mooi liefdesverhaal… Ja ja, wij gaan de romantische tour op. Dat wordt hier een luistercijferkanon. Over wie het gaat? Dat hoor je in de podcast. Cliffhanger!

 

Onze andere afleveringen

Geen enkele aflevering missen?

Als je op bovenstaande knop hebt gedrukt, ontvang je een automatische bevestiging. Vind je deze niet meteen terug? Check dan zeker de SPAM- of Reclame-map in je mailbox. Duid vervolgens aan dat je onze mails voortaan steeds in je inbox wil ontvangen, zo mis je nooit iets. 

Vind je onze podcast interessant? Laat een beoordeling achter, we zijn je voor eeuwig dankbaar!