Aflevering 4

Ren jezelf niet voorbij?

Rimpel alert!

De aflevering waarin wij onze wenkbrauwen serieus fronsen en ons afvragen hoe en waarom we met z’n allen onszelf voortdurend voorbijlopen. Waarom? En zoals in elke goede intro vragen wij ons met fluisterstem én knipoog af *volume even omlaag, hier…*  “Welke duistere krachten spelen er zoal?” 

We leven in spannende tijden, de digitale revolutie is een feit. Worden we écht beheerst door die pingskes all over the place? Enne, hoe is het zover kunnen komen?

Er trekt en roept zoveel om onze aandacht dat we de focus soms dreigen te verliezen. Heb je soms ook het gevoel dat je de aandachtspanne van een goudvis hebt? Awel, wij ook. Niks mis met goudvissen en wellicht ook niet met hun focus. 

Maar hoe dan en waarom? En wat kan ik er aan doen? Want… net als we denken dat we geen tijd hebben om te bewegen, te rusten, te mediteren of te lezen is het misschien juist wél het moment om het doen. Niet? We feel you! 


Niet te missen in deze aflevering:

  • Waarom er een geit – het dier, welteverstaan he? – in onze show zit. En raar maar waar: die balkt blijkbaar… Of was het toch mekkeren?

 

 

  • We worden wel heel intiem… Euh, musturbeer jij wel eens? Niets is wat het lijkt of eerder… hoe het klinkt. Prisca heeft het over het grote gezondheidsonderzoek dat recent plaatsvond, over jezelf te veel druk op te leggen, irrationele gedachten en ja… alweer dat moeten, he?

 

  • Jessica als piraat? Hell yeah! Luister mee en ontdek hoe zij haar kraaiennest inzet als krachtige metafoor om bewust te worden van onrust in haar dagelijks leven.

 

  • Plannen, dat wordt nog eens een aparte aflevering. Maar wij hebben het alvast even over schrijven, hoe dat helpt je innerlijke onrust te kanaliseren, te externaliseren maar ook om doelen te stellen en het leven te begrijpen. Prisca doet het al jaaaaaaren! Met succes, en met de succesplanner.

 

  • Als tip nog even het boek van psycholoog Thijs Launspach, “Fokking druk”. Daar zijn we weer met onze vieze woorden. Deze aflevering spant alvast de kroon. Deze must read én bestseller biedt een mooi kader én tonnen praktische tips. Wij zijn fan!

 

  • Doen wat werkt, daar zijn wij nog meer fan van! Of dat nu schrijven, lezen, mediteren of bewegen is… Misschien zit er iets bij voor jou? Laat het ons weten via inchecken@renjezelfnietvoorbij.be

Onze andere afleveringen

Geen enkele aflevering missen?

Als je op bovenstaande knop hebt gedrukt, ontvang je een automatische bevestiging. Vind je deze niet meteen terug? Check dan zeker de SPAM- of Reclame-map in je mailbox. Duid vervolgens aan dat je onze mails voortaan steeds in je inbox wil ontvangen, zo mis je nooit iets. 

Vind je onze podcast interessant? Laat een beoordeling achter, we zijn je voor eeuwig dankbaar!