Aflevering 28

Speel je mee?

Stel je voor.

Je zit in de wagen met je collega. Vette nineties plaat. Je kijkt naar elkaar en dan gebeurt het. Je zingt luidkeels mee, je collega zet mee in, op de terugrit van een event. Jessica deed het, vorige week. Zomaar. Omdat het leuk is. Fun. Spelen.

Of voel je dat je het soms kwijt bent? Dat gevoel van lichtheid en luchtigheid? Verlang je terug naar je kindertijd, toen je nog écht kon en mocht spelen?

Wel wel, wij hebben goed nieuws voor jou!

Je mag als volwassene ook nog spelen. De speelse kant van jezelf, die kan je ontwikkelen! Het is zelfs de beste persoonlijke investering die je kan maken.


In deze aflevering hebben we het over:

  • Waarom spelen we eigenlijk?
  • Maar ik heb daar geen tijd voor! Hoe kan je meer spel introduceren in je leven?
  • Hoe het werkt voor je zenuwstelsel?
  • Human Playground, een netflix documentaire
  • Why we play, het boek van Joanna Fortune
  • Verwondering en waarom die zo belangrijk is

Met natuurlijk lekker veel speelse voorbeelden. Want het kan écht in alles zitten. Een speelse houding – playful mindset- is zoveel meer dan de doos ganzenbord uithalen!

Samengevat: Spel heeft enorme sociale, emotionele en fysieke voordelen. Het prikkelt je zenuwstelsel maar brengt het ook tot rust. Goed voor de gezondheid dus! Het voedt je flexibiliteit en je adaptatievermogen. En op die manier geeft het je veerkracht voor de écht moeilijke situaties in het leven.

Onze andere afleveringen

Geen enkele aflevering missen?

Als je op bovenstaande knop hebt gedrukt, ontvang je een automatische bevestiging. Vind je deze niet meteen terug? Check dan zeker de SPAM- of Reclame-map in je mailbox. Duid vervolgens aan dat je onze mails voortaan steeds in je inbox wil ontvangen, zo mis je nooit iets. 

Vind je onze podcast interessant? Laat een beoordeling achter, we zijn je voor eeuwig dankbaar!