Aflevering 16

Komaf maken met people pleasen?

Ben jij een people pleaser?

Please-gedrag gaat, onder andere, over altijd maar “ja” zeggen en over voor anderen zorgen (of denken dat je altijd voor anderen moet zorgen). Waarbij je jezelf weleens voorbij rent in functie van anderen… Deuh, dat is spek voor onze bek! 

Sofie Leemans schreef het boek “Oh Please. Maak komaf met people pleasen” dat eind 2022 het daglicht zag. Vers van de pers!

Wij hadden een boeiende babbel met Sofie, live vanuit Zuid-Afrika. Renden wij dan helemaal tot in Zuid-Afrika?

Wel, budgettaire kwesties, ahum, noopten ons om de reis toch maar niet te maken en zo zat experte Sofie Leemans, virtueel in ons podcastkot in Zonhoven.

Prisca had gehoopt op een neushoorn op de achtergrond. Geen big five, maar de vibes waren er wel. Knap dat dat zo eenvoudig kan, van Zonhoven tot Zuid-Afrika. (Dat is dus met dank aan onze chief head of technical resources: Jessica!)


Niet te missen in deze aflevering:

  • Sofie neemt onder de loep van waar het people pleasen komt. Is dat überhaupt belangrijk om dat te weten? Zit het niet in beetje in onze menselijke aard?

  • Ook de link met perfectionisme wordt belicht. Jawel, pleasen en perfectionisme gaan hand in hand.

  • Sofie gaat in de diepte over kosten en baten van people pleasen en hoe ook jij er wel vanaf kan geraken!

  • Nee, je hoeft jezelf niet meer af te vragen of grenzen stellen egoïstisch is. Je mag stoppen met people pleasen én je kan nog steeds voor anderen zorgen.

  • En nog véél meer, zoals je automatisch antwoordapparaat eens veranderen, op een beslissing terug komen, het pareto 80/20 principe, limiting beliefs,… 

  • Hoe wij echte fans zijn geworden van Sofie! Niet alleen (merci) een stap vooruit in onze persoonlijke ontwikkeling, maar ook omdat we weer extra handvaten hebben om onze cliënten beter te kunnen helpen. En dat doen we ook door te verwijzen naar de socials van Sofie. Je kan bij haar terecht voor individuele begeleiding. Volg haar! Of piep eens op haar website

  • Met als uitsmijter een primeur, want binnenkort komt haar nieuwe traject rond people pleasen online. Misschien iets voor jou?

Onze andere afleveringen

Geen enkele aflevering missen?

Als je op bovenstaande knop hebt gedrukt, ontvang je een automatische bevestiging. Vind je deze niet meteen terug? Check dan zeker de SPAM- of Reclame-map in je mailbox. Duid vervolgens aan dat je onze mails voortaan steeds in je inbox wil ontvangen, zo mis je nooit iets. 

Vind je onze podcast interessant? Laat een beoordeling achter, we zijn je voor eeuwig dankbaar!