Aflevering 6

Moe van het moederen?

Ben jij soms moe van het moederen?

Wel, wij soms ook. Dus lieten wij ons adviseren door een specialist ter zake. Het is een feit! Onze eerst podcastgast zit in de show.  

Onze agenda’s matchten en wel op een feestdag! (He he, ren jezelf niet voorbij, he). Dus maakten we een date met niemand minder dan psychologe Sien Verbeeck van De Queeste. What’s in a name? Dat het een queeste is, dat ouderschap! En wat voor een, soms! (Rollende ogen inclusief, he). Want daarover gaat deze episode.

Hola pola? Nu gaat het komen! Ben jij ook zoek naar de heilige graal van het ouderschap? Dan hebben wij nieuws voor jou -spoiler alert! Die bestaat niet. Maar, gelukkig zijn er wel heel wat tips & tricks die Sien met ons deelt. Luister je mee?


Niet te missen in deze aflevering:

  • Kom eindelijk te weten wat al die schreeuwende reclameborden langs de weg te maken hebben met “goed genoeg” ouderschap.
 
  •  Aanmodderende moeders? Wie zijn ze? Wat drijft ze? En hoeveel koffie hebben ze nodig om de dag aan te kunnen? Prisca houdt niet alleen van modder tijdens het trailrunnen, ze moddert maar wat aan… Maar is dat eigenlijk zo slecht?
 
  • Mom guilt? We feel you! Met dat kleine hompje geluk van om en bij de 3 tot 4 kg kwam er dubbel zoveel schuldgevoel bij. Hoezo? Koffie gaan drinken met een vriendin/sporten/crea-atelier… Ik kan mijn kind toch niet achterlaten? Of wel?
 
  • Democratie of hiërarchie? Je vraagt je soms toch af of ze niet zouden misstaan aan de politieke onderhandelingstafel, die koters? Want oh ja, argumenteren kunnen ze! (Maar, even terugkijken… hoe was je zelf?)
 
  •  Throwback to 1984. “Waarom? Daarom!”, “Omdat ik het zeg!” Zijn dat nog valabele argumenten anno 2022?  
 
  • Herinner je je ook nog dat moment dat de wereld is vergaan toen de turnzak werd vergeten? Het stond in alle kranten. Inderdaad! Dat is nooit gebeurd. En gelukkig maar… Dus ja, hoe erg is dat nu? Uit het leven gegrepen, Tx, Sien! 
 
  • Jessica heeft goed geoefend in haar mom guilt. En na jaren, kan ze haast zeggen dat ze er geen last meer van heeft. He? Weer een geheim onthuld!? Oefening, oefening, oefening! Alleszins, die mom guilt heeft wel een evolutionaire oorsprong, weet Sien.
 
  • Deze aflevering en alle ploetermoeders, wijzelf incluis, mochten we met een warm, zacht dekentje van mildheid afdekken. En dat is een fijn gevoel. Bedankt, Sien.

Onze andere afleveringen

Geen enkele aflevering missen?

Als je op bovenstaande knop hebt gedrukt, ontvang je een automatische bevestiging. Vind je deze niet meteen terug? Check dan zeker de SPAM- of Reclame-map in je mailbox. Duid vervolgens aan dat je onze mails voortaan steeds in je inbox wil ontvangen, zo mis je nooit iets. 

Vind je onze podcast interessant? Laat een beoordeling achter, we zijn je voor eeuwig dankbaar!